Tudtad, hogy minden évben mérik azt, hogy az emberek mennyire elégedettek az életükkel?
Nem is az érdekel ebben a történetben, hogy összességében milyen érték jön ki az országban, hanem az, hogy TE hogy állsz ezzel. Te mennyire vagy elégedett az életeddel?

Örömet okoz az a munka, amit végzel?

Hasznosnak, fontosnak érzed magad benne, kellő elismerést kapsz érte? Van benne fejlődési lehetőség? Ha megkérdezik, mivel foglalkozol, lelkesen és szívesen beszélsz róla, vagy gyorsan letudod, és inkább eltereled másfelé a beszélgetés témáját? Reggelente gyomorideggel indulsz dolgozni, és már a vasárnapot sem tudod kiélvezni, mert előre utálod a hétfőt? Vagy már munkába menet azon pörög az agyad, hogy gyorsan le akarod tudni a nemszeretem feladatokat, hogy aztán kedvedre lubickolhass az izgalmas és inspiráló lehetőségekben? 

Milyenek az emberi kapcsolataid?

Szívesebben költöznél egy lakatlan szigetre, minthogy találkozz azokkal az emberekkel, akik körülvesznek? Ha megcsörren a telefonod, arra van nagyobb esély, hogy olyan lesz a vonal végén, akinek vonakodva veszed fel a telefont, vagy olyan, akivel örömmel beszélsz?

Ha bajba kerülsz, vannak olyan emberek, akiket bármikor hívhatsz, és tudod, hogy ez kölcsönös, mert rád is mindig számíthatnak?
Van olyan közösséged, amiben az emberek előre visznek, nem pedig lehúznak, akik támogatnak, akik megértenek, akikkel egy rugóra jár az agyatok, akikkel komoly dolgokról is tudsz beszélni, de el lehet velük lazulni, és csak az együttlét öröméért is szívesen keresed a társaságukat?

Milyen a párkapcsolatod?

Inkább elmenekülnél már mellőle, néha nagy jóindulattal tűrhetőnek mondható, és elvagytok valahogy?Vagy tényleg olyan, ami pozitív energiával tölt fel, ami még ennyi év után is lázba tud hozni? Abban a biztos tudatban élsz, hogy ha vannak is hullámvölgyek, ha vannak heves viták, konfliktusok, az egymás iránti szeretethez nem fér kétség, és még a vitáitokban is szinte kézzel fogható a tisztelet, a megbecsülés, az elfogadás? Szereted őt, ezt rendszeresen ki is fejezed, és te is szeretve érzed magad ebben a kapcsolatban? Úgy érzed, jó páros vagytok, ki tudjátok hozni egymásból a legjobbat? Vannak közös céljaitok, érzitek, hogy jó irányba haladtok?

És milyen viszonyban vagy a képzeletbeli tükröddel?

Ha végiggondolod, hogy mit tettél tegnap, tegnapelőtt, az elmúlt hetekben saját magadért, azért, hogy jobban érezd magad a bőrödben, a saját életedben, az elégedettséggel tölt el? Úgy érzed, sőt, tudod, hogy jó helyen vagy az utadon?

Vagy csak próbálod elhitetni magaddal, hogy jól van ez így, miközben tudod, hogy ennél sokkal többet, sokkal jobbat is ki tudnál hozni magadból? Beleállsz a dolgokba, vagy már olyan szinten tökélyre fejlesztetted a kifogások gyártását, hogy már te magad sem tudod megkülönböztetni a valós nehezítő körülményeket a kreált akadályoktól?

Van egy halom zseniális ötlet a tarsolyodban, de aztán mindet parkolópályára teszed, mondván, hogy ezt már tutira megcsinálom, csak előtte még teljesüljön az a huszon-egynéhány dolog, ami most alkalmatlanná teszi az önmegvalósító nagy terveidet?

Tudtad, hogyha egy ötlet megszületésétől számított első 5 másodpercben nem teszel semmit a megvalósításáért, akkor az agyad megálljt parancsol, csikorgó vészfékezésbe kezd, és kioltja azt az alkotó erőt, energiát, ami lendületbe hozhatott volna, és valódi cselekvést eredményez?

Akkor mennyire is vagy elégedett az életeddel?

És ami még ennél is fontosabb: mit teszel azért, hogy ha egy óra, egy hét, egy hónap múlva ismét felteszem neked ezt a kérdést, már szélesebb, boldogabb mosollyal az arcodon válaszolj rá?