Bejelentkezés konzultációra: tanacsadas@boldogtarsak.hu
Előadások2018-10-11T15:41:31+00:00

A párkapcsolat vibrálóan izgalmas témája mindig felvillanyozza a hallgatóságot. Válassz az előadás témák közül, és kérj ajánlatot!

Hogyan építsük fel a bizalmat 12 lépésben?

A bizalom egy olyan összetevő, ami nélkül rémálommá válik bármely kapcsolat. Ha a bizalom szertefoszlik, a féltékenységé, a gyanakvásé, a bűntudatkeltésé, a kritizálásé lesz a főszerep.

Hogyan lehet felállni ebből a vesztesnek tűnő helyzetből? Úgy, hogy végigjárja a pár azt a 12 lépcsőfokot, ami segít helyreállítani a bizalmat, és újra megerősíteni a kapcsolatba vetett hitet. Hogy mi ez a 12 lépés? Erről lesz szó az előadáson.

 

Kapcsolatromboló kommunikációs tévutak és elakadások

Hogy úszhatjátok meg párkapcsolati cunami nélkül a félreértéseket? Hogyan teljesíti majd a vágyaidat akkor is a párod, ha nem gondolatolvasó? Mit tegyél, ha beborít az érzelmi ködfátyol, de valahogy mégiscsak jó lenne átbeszélni a problémáitokat? El lehet rontani egy olyan pofonegyszerű dolgot is, mint a párbeszéd?

Ezekről a kérdésekről hallhattok az előadáson, ahol bónuszként még megtanuljátok, hogyan állíthatjátok az eddig mumusként kezelt vitákat a kapcsolatotok szolgálatába.

 

Viszlát nehéz témák, helló nagy beszélgetések!

A páromból minden szót harapófogóval kell kihúzni, nekem pedig minden vágyam egy jó beszélgetés. Mit tegyek? Átbeszélgetett éjszakák, nosztalgiázás, közös ábrándozás, tervezgetés. Kinek ne húzódna a szája széles mosolyra már csak a gondolatuktól is? Kérdezhetném naivan, ha nem tudnám, hogy hány pár életét keseríti meg az, hogy az egyikük minden témát alaposan kivesézne, míg a párjának a hideg futkos a hátán már a beszélgetés szó hallatán is. Jó lenne egy ilyen különbözőségben is megtalálni azt a pontot, amitől mindkét fél boldog lesz.

Hogy hozhatjuk meg a párunk kedvét a beszélgetéshez, vagy épp mikor igaz az, hogy hallgatni arany? Erről lesz szó az előadáson, ahol nem mellesleg elővesszük a tabutémákat, és szemrebbenés nélkül, bátran sorra vesszük őket.

 

Nem a konfliktus árt, hanem az eszköztelenség

Senki nem a konfliktusok kezelésének csodás képességével születik a világra. Mintákat követünk, tapasztalatokat gyűjtünk, tanulunk, fejlődünk. Van, hogy jól boldogulunk, és van, hogy egy csapásra porba hullik az ígéretesnek induló kapcsolat is, mert egyszerűen nincs eszközünk a konfliktusok kezelésére.

Sodródunk, próbálkozunk, megfogadjuk, hogy ezentúl máshogy lesz, aztán hopp, egy újabb feszült helyzet, és már megint ott tartunk, ahol a part szakad. Nem akartam megbántani, mégis fájdalmat okoztam. Meg akartam hallgatni, de a végén csak elszakadt a cérna. De hiába próbálok türelmes lenni, ha neki is elég egy pillanat, és már robban.

Mit csinálunk rosszul? Mire figyeljünk, hogy veszekedés nélkül tudjunk még a leghúzósabb témákról is beszélni?

Bocsáss meg! Oké, de hogyan?

Bármennyire is szeretitek egymást, olyan nincs, hogy soha ne okozzatok fájdalmat egymásnak. Időnként dühtől tajtékozva mondasz dolgokat, amiket nem gondoltál komolyan, de már késő visszaszívni. Csalódást okozol, pedig a legjobb szándékkal tetted, amit tettél. És persze időnként te is bekapsz néhány övön aluli ütést.

Tudod, hogy mi a boldog és a boldogtalan párok közt az egyik legfőbb különbség? Az, ahogy a sérelmek-bocsánatkérés-megbocsátás hármasát kezelik. Hogy mi a titkuk, hogy tudják elérni azt, hogy ne maradjon bennük tüske, hogy jó érzéssel tudjanak a sérelmek ellenére is egymás szemébe nézni, az az előadásból kiderül.

 

A boldog párkapcsolat fűszerei

Az örömteli párkapcsolathoz nem elég megtanulni jól kommunikálni, és ügyesen kezelni a nehéz, konfliktusokkal tarkított helyzeteket. A boldog közös élethez kellenek azok a fűszerek is, amelyek megadják a kapcsolat jóleső zamatát. Amelyek erősítik a kötődést, sziklaszilárddá teszik az elköteleződést, és segítenek lenyelni az emberi viszonyokban időnként óhatatlanul felbukkanó keserű pirulákat.

Ezek a fűszerek azok, amelyektől kerek egész lesz egy kapcsolat, amelyeknek köszönhetően igenis valósággá válhat az “örökkön-örökké” meseszerű ígérete.

Köszönöm, hogy szeretnél meghívni előadóként!

Az ajánlatkéréshez írj a parkapcsolat@boldogtarsak.hu e-mail címre!